Freesat UK

Issues relating to lineups should be posted here.

Freesat UK

Postby mikebibbings » Tue Jul 19, 2016 8:12 am

Thought I would post here before raising a ticket.

I am running Mythtv with what is notionally named Freesat lineup. In reality, it is potentially any FTA (Free To Air) channel i.e. not encrypted from the Astra satellite constellation at 28.2E. The same constellation that provides Sky (BskyB) in the UK.

Now for the quesions/comments:

1. How do the various stations/channels get into a lineup for satellite ?
My Freesat lineup (GBR-0003012-DEFAULT) does not contain all possible stations/channels.
For example most ITV1 HD regional variants are missing.

2. There is some inconsistency in station/channel naming.
Is this controlled by SchedulesDirect or your upstream suppliers?
A few examples for +1 channels,
ITV3 (PLUS 1 HOUR)
ITV4 (Plus 1 Hour)
CBS Reality Plus One Hour
5 Star Plus 1
More 4 Plus 1 Hour

I am using the tv_grab_sd_json grabber.

Mike
mikebibbings
 
Posts: 5
Joined: Wed Jun 22, 2016 11:56 am

Re: Freesat UK

Postby rkulagow » Tue Jul 19, 2016 12:15 pm

1. How do the various stations/channels get into a lineup for satellite ?
My Freesat lineup (GBR-0003012-DEFAULT) does not contain all possible stations/channels.
For example most ITV1 HD regional variants are missing.


Open a ticket at the Schedules Direct website as a Lineup issue for GBR-0003012-DEFAULT with the missing channels and the LCNs, and we can get the lineup updated.

2. There is some inconsistency in station/channel naming.
Is this controlled by SchedulesDirect or your upstream suppliers?
A few examples for +1 channels,
ITV3 (PLUS 1 HOUR)
ITV4 (Plus 1 Hour)
CBS Reality Plus One Hour
5 Star Plus 1
More 4 Plus 1 Hour


It's controlled by our upstream, and I've already gone through a few cycles of renames to try to standardize. I will take a second pass.
rkulagow
SD Staff
 
Posts: 882
Joined: Tue Aug 14, 2007 3:15 pm

Re: Freesat UK

Postby mikebibbings » Tue Jul 19, 2016 1:16 pm

Open a ticket at the Schedules Direct website as a Lineup issue for GBR-0003012-DEFAULT with the missing channels and the LCNs, and we can get the lineup updated.


What's LCN in this context ?

Mike
mikebibbings
 
Posts: 5
Joined: Wed Jun 22, 2016 11:56 am

Re: Freesat UK

Postby rkulagow » Tue Jul 19, 2016 1:18 pm

Logical Channel Number.
rkulagow
SD Staff
 
Posts: 882
Joined: Tue Aug 14, 2007 3:15 pm


Return to Lineup Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron